Nasza strona wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników i zbierania danych statystycznych oraz marketingowych. W każdej chwili mogą Państwo zmienić ustawienia i zasady przechowywania plików cookies w swojej przeglądarce.
Wersje językowe:

Header

Charakterystyka Rur PE

Kontakt

MPJ SP. Z O. O.  SP. K

ul. Jana Kasprowicza 15
20-232 Lublin, Polska

tel. +48 81 472 22 22

info@mpj.pl

gadu-gadu: 2093980 2093980

skype:

Zeskanuj kontakt komórką !

code mpj

Rury PE do przesyłania wody:

1. Materiał: PE 80, PE 100 o wymaganiach:

  • gęstość >930 kg/m³,
  • wskaźnik szybkości płynięcia MFR dla grupy 005 wynosi 0,2÷0,7 g/10 min (190/5),
  • wskaźnik szybkości płynięcia MFR dla grupy 010 wynosi 0,7÷1,3 g/10 min (190/5),

2. Temperatura eksploatacji: -25÷90°C.

3. Zalety rur z PE:

  • niski ciężar właściwy,
  • elastyczność, niełamliwość, wytrzymałość na pękanie w niskich temperaturach,
  • nie uleganie korozji chemicznej i biologicznej,
  • obojętność dla środowiska naturalnego,
  • małe opory przepływu,
  • dobre znoszenie długotrwałych naprężeń (około 50 lat).

4. Sposób łączenia:

  • metodą zgrzewania doczołowego,
  • za pomocą złączek skręcanych
  • za pomocą kształtek elektrooporowych.

5. Kolor: niebieski, czarny.

 

Rury PE do przesyłania paliw gazowych:

1. Materiał: PE 80, PE 100 o wymaganiach:

  • gęstość >930 kg/m³,
  • wskaźnik szybkości płynięcia MFR dla grupy 005 wynosi 0,2÷0,7 g/10 min (190/5),
  • wskaźnik szybkości płynięcia MFR dla grupy 010 wynosi 0,7÷1,3 g/10 min (190/5),

2. Temperatura eksploatacji: -25÷90°C.

3. Zalety rur z PE:

  • dobre znoszenie długotrwałych naprężeń (około 50 lat),
  • odporność na korozję
  • niski współczynnik chropowatości,
  • łatwość montażu,
  • odporność na działanie większości substancji chemicznych,
  • elastyczność, niełamliwość, wytrzymanie na pękanie w niskich temperaturach.

4. Sposób łączenia:

  • metodą zgrzewania doczołowego,
  • za pomocą kształtek elektrooporowych.

5. Kolor: PE 80 - żółty, PE 100 - pomarańczowy.

 

Certyfikaty:

certyfikaty